JCI Almelo

JCI-Almelo-logo

JCI staat voor Junior Chamber International, en is een wereldwijd netwerk van regionale afdelingen – ook wel ‘kamers’ – die in het teken staan van de persoonlijke ontwikkeling van de leden. Boven alle regionale afdelingen staat een landelijke vereniging. In ons geval is dit JCI Nederland, dat zo’n honderd kamers onder zich heeft met samen ruim 2.000 leden.

De organisatie JCI is niet religieus of politiek gebonden. Dat betekent dat iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, welkom is om lid te worden. Er is maar een voorwaarde: leden moeten jonger zijn dan 40 jaar.

Het idee achter JCI is gebaseerd op vier pijlers: community, training, business en international. Door deze verschillende pijlers heeft ieder lid zijn of haar eigen motivatie om lid te worden. Toch is er een gemeenschappelijke factor: wij geloven dat we het verschil kunnen maken, door betrokken te zijn bij de maatschappij en zelf regionale, landelijke of internationale initiatieven te ontwikkelen.

En dat hebben we met JCI Almelo ook laten zien. Bijvoorbeeld door in januari 2016 een landelijk congres te houden, dat volledig in het teken stond van persoonlijke ontwikkeling. Maar de afgelopen jaren hebben wij als JCI Almelo ook veel bereikt door lokale initiatieven te ontplooien (zoals de evenementen Bod op je Bord! en Soep op de Stoep), waarbij we ons hebben ingezet voor de maatschappij om ons heen.

De leden van JCI Almelo hebben verschillende achtergronden, beroepsvelden en kwaliteiten. Dat maakt ons sterk en veelzijdig. Voor onszelf en voor de (lokale) maatschappij. En natuurlijk is de factor ‘fun’ ook erg belangrijk; gezelligheid en met elkaar een feestje bouwen. Ook dat is JCI Almelo.

[qode_button_v2 target=”_blank” hover_effect=”” gradient=”no” text=”Ga naar onze website” link=”http://www.jci-almelo.nl/”]